تبلیغات
******❤به وبلاگ لیقوان خیلی خیلی خوش آمدید حتما لبخند که بر لبانتان است ܓ✿ ܓ✿ ܓ✿ ****❤❤❤ **** ******::::lighvan web ****
وبلاگicon
log
. ..:::سلام لطفا با لبخند وارد شوید::::... - پنیر لیقوان
پنیر لیقوان









وقتی اسم لیقوان میاد بیشتر مردم یاد پنیر می افتن حتی بعضیا فکر می کنن که لیقوان مارک یه کارخانه تولید پنیر ولی درحقیقت لیقوان اسم یه روستای پر جمعیت در آذربایجان شرقی که در ۳۰ کیلومتری جنوب شرق تبریزو در دامنه های کوه سهند که این کوه به دلیل سرسبز و خوش آب وهوا بودنش به عروس کوه های ایران مشهور است.






















حالا چرا وقتی اسم پنیر که میاد پنیر لیقوان رو همه نشون میدن؟

چرا این همه پنیر تو ایران هستش ولی پنیر لیقوان این همه مشهوره؟

و.......؟

جواب این سوالات این که پنیر لیقوان خیلی خیلی خوشمزه هستش و فقط کسی که این پنیر خورده باشه  میفهمه این پنیر چه لذتی داره لیقوان بیشتر توی پنیر مشهور شده اما لبنیات دیگرشم مثل ماست،دوغ،کره و...... خیلی خوشمزه است.

واما چرا لبنیات لیقوان این قدر خوشمزه هست؟

دلیل خوشمزه بودن لبنیات لیقوان به خیلی عوامل بستگی داره:

۱-اولین دلیل این که شیر تولید شده تو این روستا فقط شیر گوسفندی از نوع قزل هستش شیر گوسفند نسبت به گاو و بز از لحاظ کیفیت خیلی بهتر می باشد.

۲-شیر در این روستا  توسط مردان دوشیده می شود در حالی در بیشتر روستا ها و عشایر وظیفه دوشیدن گوسفند بر عهده زنان هستش،وقتی گوسفند دوشیده می شود گوسفند شروع به ادرار و مدفوع می کند تا ممانعت از دوشیدن خود نماید، چون مردان از لحاظ قدرت بدنی نسبت به زنان قوی تر هستن نمی گذارند این فضولات وارد شیر شوند در حالی که زنان از انجام این کار عاجزند که از لحاظ بهداشتی هم می تواند خیلی مهم باشد و همچنین وقتی که فضولات حیوان داخل شیر می شود طعمی که شیر و لبنیات حاصل از آن خواهد داد خیلی بد مزه خواهد بود.









۳-سوم اینکه علوفه ای که این دام ها می خورند سبز بوده هم علوفه که در فصل بهار و تابستان دام چرا می کند  و هم علوفه که در فصل زمستان و پاییز به خورد دام می دهن ،ساکنان این روستا طوری علوفه را رو هم انبار می کنن که آب باران داخل علوفه خشک وارد نشده و باعث خراب شدنش نمی شود در حالی که علوفه هایی که در جاهای دیگر نگهداری می کنن به دلیل نگهداری غیر اصولی خراب می شوند که اگر این علوفه را به خورد دام دهی قطعا در طعم و مزه شیر تاثیر خواهد گذاشت در نتیجه پنیر که از آن به وجود می آید کیفیت لازم را نخواهد داشت.




















۴-شیر بعد از تهیه به کارخانه تولید پنیر برده می شود شیرپز ها همان کسانی که شیر را تبدیل به پنیر می کنن باید خیلی ماهر باشن تا این شیر را به پنیر خوشمزه مبدل کنن شاید به نظر بیاد ساخت پنیر کار آسانی هست ولی واقعا تولید پنیر کار آسان و هر کسی نیست یه توضیح مختصر میگم ولی کار خیلی سختی هستش،تو یه دمای مناسب مایه پنیر را به شیر می زنن بعد از گرفتن دلمه پنیر آن را توی سفره های توری میگذارند تا آب کشی شود بعد آن را قالب قالب می برن وبعد با آب و نمک شراب درست کرده و قالب ها را با شراب داخل قوطی گذاشته و بسته بندی می کنن البته همه اینا یه زمان خاص و اصول خاصی دارن که فقط از استای پنیر بر می آید.


والبته خیلی دلایل دیگری ام وجود دارد از جمله وجود علوفه خاص توی منطقه لیقوان و .......
من به چند تا از دلایل مهم اشاره کردم.









با این که دامداران این منطقه بهترین لبنیات منطقه و ایران را تولید می کنن و حتی این محصول پنیر لیقوان به خارج از کشور مثل ترکیه ،ژاپن،آمریکا و خیلی از کشور های دیگر صادر می شود ولی هیچ حمایتی از طرف مسولین و دولت نمی شود این دامداران که در فصل بهار و پاییز ،دام را برای چرا به دیگر مناطق می برند علاوه بر این که پول هنگفتی بابت اجاره زمین ها می دهن ،حتی خیلی از مواقع جنگل بانان برای گرفتن رشوه از دامداران مانع چرا دام در آن منطقه می شوند.









دامداری شغلی است که شاید برای دامدار درآمد با هزینه اش یکی نباشه هزینه اش بیشتر از درآمد باشد اما باعث ایجاد خیلی از شغل ها و درآمد برای سایرین می شود از لبنیاتش که یکی تولید می کنه یکی می فروشه ،از گوشتش که خیلی ها از این طریق کسب درآمد می کنن ، کسی که علوفه به دامداران می فروشه،کسی که خرید وفروش مو گوسفند می کنه حتی  کودشم برای بعضی ایجاد شغل کرده و .......
این همه مردم به طور  مستقیم از وجود دام کسب درآمد می کنن، صد برابر اینم به طور غیر مستقیم درآمد دارن
حالا فرض کنید دام نباشد علاوه بر اینکه باید لبنیات را از خارج وارد کنیم ،چند نفر بیکار خواهند شد.؟؟؟؟؟
   آیا مسولی هست که دست این دامداران را بگیره تا زمین نخورند!


.